Starta eget företag #41

Starta eget företag

Det är inte enkelt att starta eget företag. Men det skall inte heller vara enkelt? Du startar i 200 knyck och du har massa saker som skall på plats, gärna direkt. Många har en plan att detta skall jag göra och så kommer dagen där företaget har öppnat och du skall lägga all din tid på det nystartade företaget. Vad skall jag göra nu?

Det kan spridas en oro över alla dom planerna du väl har planerat. Kommer dom att fungera? Dom måste fungera och det direkt. Hur skall jag kunna ta ut en lön annars?

Planera din kalender

Oavsett vad du har för hemsida, hur du pratar i ditt mobilsvar och alla andra saker som kan vara viktigt har noll relevans om du inte har ett fullbokat schema med kundmöten. Säljer du en produkt? Boka in möten med andra som kan sälja din produkter. Säljer du en tjänst? Boka in möten med andra som kan använda din tjänster. Det är så enkelt att säga, så VARFÖR gör du inte bara det då?

För att starta eget företag och lyckas med det direkt så handlar det om att få kunder. Hur får man kunder? Genom att träffas och mötas. Det är det bästa sättet för att kunna presentera sig, vem man är och vad det är företaget står för.

starta eget företag

 

Starta eget företag podcast

Detta avsnittet av Aktörspodden sätter sig Johan ”Moderjohan” Mårtensson ner med Michel Laporte Gordon från Vimentis Group AB. Vi pratar just om dessa saker som beskrivs i texten ovan. Vad gör man dag 1? säger Michel så tydligt.

Förutom att prata om att starta eget företag så pratas det även om Butiksdöden. Hur kommer butiksbranschen att se ut fram över? Johan ”Moderjohan” Mårtensson har några väldigt intressanta synvinklar.

Konkurser inom företagsvärlden är ett problem. Att konkurserna inte sjunker under högkonjuktur är ett STORT problem. Det disuktteras även i avsnittet.

Vad skall jag lyssna någonstans?

Itunes: Starta eget företag

Spotify: Starta eget företag

Podbean: Starta eget företag

Youtube: Starta eget företag

Player.fm: Starta eget företag

Castbox.fm: Starta eget företag

Acast: Starta eget företag

 

 

Hur går det till och vad händer om man är besökare? 

Starten av Aktörspodden

Det stora VARFÖR

Aktörspodden grundades 2018 och visionen att varje enskilt företag oavsett storlek skall kunna komma till tals. Att ge varandra tips och ideér för att hela näringslivet skall få fler verktyg att hitta sina lösningar.

Det hela började med filmer på Moderjohan @ Facebook som fick stor spridning. Det mest visade filmen har 350 000 visningar och handlar om företagsekonomi. För att istället göra det under film så blev det att Aktörspodden skapades, för att kunna ge ut ordet till den stora massan.

Som Aktörspodden säger, ge ordet liv #geordetliv

Om man vill stödja kanalen så gör man det via Patreon. Det är helt enkelt för att kunna ge kanalen några medel att kunna utvecklas och fortsätta precis på samma sätt som dom håller på.

Det är enkelt att enbart bjuda in kända personer för att jaga ett par extra lyssnare. Men det är inte vad Aktörspodden handlar om. Det är att vara sann emot varför kanalen skapades. Hoppas du vill vara med på resan.

Glöm inte att stödja kanalen. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.