Bensinupproret 2.0 #40

Bensinupproret 2.0

Att sänka skatten det är vad bensinupproret 2.0 handlar om. Det har funnits ett uppror innan men det bensinupproret fick inte alls samma uppmärksamhet som detta fick. Just nu är det en aktuell fråga som politikerna behöver svara på, skall skatten ligga kvar på den höga nivån som den gör just nu?

Det är nu mer än 600.000 medlemmar hos bensinupproret 2.0 på Facebook.

bensinupproret 2.0

Vad är fördelarna med att inte sänka skatten?

Det är så att om vi sänker skatten med en krona så handlar det om 3,2 miljarder på enbart bensinen. Tänk dig då att vi skulle sänka med 6kr/litern som man vill hos bensinupproret 2.0. Då pratar vi i runda slängar 20 miljarder som kommer försvinna hos statskassan. Det är inte så att dom pengarna kan trollas fram på en sådan kort tid. För hur man än vänder på det så kan vi inte belägga den skatten på någon annan på en kort tid.

Man säger att om vi höjer skatten så drar ner på antalet mil som vi lägger under oss. Det stämmer troligtvis inte då vi har valt att bo där vi gör och vi flyttar oss inte efter arbetsplatsen som vi gjorde förr. Samåka? Det är såklart bra men har du barn på förskolan så har du svårt att sätta dig i den sitsen att dela bil.

Nackdelar om man inte sänker skatten?

Det handlar om kostnaden att bo utanför staden. Man blir straffad om man behöver köra långa sträckor. Skall det vara så att man förlorar på att bo på olika ställen i Sverige? Det blir alltså en orättvisa beroende på vilken ort man har som hemort. Det är vad bensinupproret 2.0 egentligen handlar om.

Det har under dom senaste dagarna blivit ”hetare” stämning i deras grupp då människor som bor i stor städerna har argumentera emot dom som bor utanför att dom anser att dom har lika stor rätt till en sänkning.

Vad kan man göra?

Det handlar såklart om hur skall man kunna få till en sänkning övertid utan att man behöver akut låna pengar från EU´s riksbank som man hade behövt om vi inför en stor sänkning. Vi har inte dom pengarna i statskassan, så är det bara. Det handlar om vilken väg skall man gå? Det mest troliga är om det händer något är att man inför det på deklarationen. Om du bor utanför storstäderna så kan du dra av lite av den skatten du betalar, du behöver alltså redovisa milen på din deklaration. Varför är detta ett bra sätt?

Det är för att problemet skjuts lite på framtiden. Om man tittar på statskassan, den behöver inte ta en smäll direkt utan då har man tid att anpassa budgetar m.m.

Det är några av dom sakerna vi tar upp i dagens avsnitt av Aktörspodden.

Spotify: Bensinupproret 2.0

Itunes: Bensinupproret 2.0

Podbean: Bensinupproret 2.0

Castbox.fm: Bensinupproret 2.0

Soundcloud: Beinsinupporet 2.0

Youtube: Bensinupproret 2.0

Acast: Bensinupporet 2.0

Player.fm: Bensinupproret 2.0

GLÖM INTE att stöjda Aktörspodden! Genom Patreon

https://www.patreon.com/aktorspodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.