Besökare

Besökare

Till dig som fått möjligheten att deltaga hos Aktörspodden.

För det första är du varmt välkommen till oss. Inspelningen sker inte LIVE därav så är det helt okej om tungan råkar fastna. Det är inga problem vi klipper bort den delen om det behövs senare.

Men hur går det då till? Vad är det som kommer hända och i vilken ordning?

 1. Vi bokar in en tid för vår inspelning.
 2. Aktörspodden kommer göra en research om just dig för att kunna skapa ett manus.
 3. Manus och regler tas fram för dig
 4. Manus och regler skickas till dig som besökare för att titta igenom.
 5. Vi ses på utsatt tid där vi samtalar innan  inspelning. Detta är dels för att vi skall komma i synk med varandra inför inspelningen men även för att kunna besvara på frågor om det skulle vara några.
 6. Vi sätter oss framför mikrofonerna och gör lite testningar på ljudnivåerna m.m.
 7. LIVE LIVE LIVE
 8. Avsnittet går till sitt slut. Samtal angående inspelningen och om det var något frågetecken under inspelningen.
 9. Fotografier med mera tages för avsnittet. Besökaren får välja vilket kort som skall vara ansiktet utåt för avsnittet.
 10. Information släpps angående avsnittet.
 11. Avsnittet släpps senare för allmän beskådan. Avsnitten släpps i turordning därav kan det vara andra släpp innan ditt kommer.

Aktörspodden

FAQ

Fråga 1: Är det okej att lägga ut på sociala medier att jag kommer vara med hos Aktörspodden?

Svar 1: Det är helt okej för dig att lägga ut att du kommer deltaga dock är det inte okej att ge ut några information av vad det är för exakt som det kommer pratas om.

Fråga 2: Är det besökare där som ser inspelningen LIVE?

Svar 2: Om information har lagts ut när inspelningen sker så kan det vara folk på plats. Detta samtalas det speciellt om med dig som besökare ifall detta kommer ske annars förekommer det möjligtvis enstaka personer som kollar till oss under inspelningen.

Fråga 3: Vad är det som går igenom mikrofonen bäst?

Svar 3: Var ingen annan än dig själv det är och förblir det bästa sättet att komma ut rätt på andra änden. Var aldrig rädd för att visa färg.

Fråga 4: Kan jag påverka manuset inför inspelningen?

Svar 4: Skulle det vara en fråga du inte tycker passar så stryker vi den. Vi försöker inte göra om manuset då det är framtaget för dels besökarens del men även lyssnaren.

Fråga 5: Vart är inspelningen?

Svar 5: Hotell Flora & Flora Workspace i  centrala Göteborg. Adressen är Grönsakstorget 2, Göteborg.

Fråga 6: Kan man bo hos Hotell Flora om man behöver övernatta?

Svar 6: Självklart kan man göra detta. Vi rekommenderar varmt Hotell Flora inte enbart för att vi sitter hos dem utan det är verkligen ett mysigt hotell med en underbar personal. Ja, det kommer du få se med egna ögonen när du kommer till Studio Aktörspodden.

Fråga 7: När kommer manuset?

Svar 7: Om du har inspelning på Onsdag kommer manuset senast till dig på Söndagen. Du har minst 3 dagar på dig med manuset i handen.

Fråga 8: Är det enbart manuset som används under inspelningen?

Svar 8: Manuset är grunden till hela avsnittet men det kommer såklart vara många följdfrågor och vi kommer göra avstick under inspelningen. Manuset är grunden men vi följer ej det slaviskt.

Fråga 9: Hur många är det som lyssnar?

Svar 9: Många.

Fråga 10: Vart släpps avsnittet?

Svar 10: Överallt det inkluderar Spotify, Facebook, Youtube, Instagram, Acast, Podbean, Soundcloud, Itunes, Podcaster, Castbox.fm, Player.fm m.fl

Fråga 11: Hur många avsnitt släpps i veckan?

Svar 11: Max 1

Fråga 12: När släpps mitt klipp?

Svar 12: Det är olika beroende hur många som ligger på lager. Ibland kan det vara nästkommande måndag. Andra gånger kan det vara flera veckor, samtal om detta sker löpande. Du kommer få information av oss angående detta.

Fråga 13: Är det video inspelning av avsnittet också?

Svar 13: Det finns videokamera som kommer filma dig som deltagare. Detta är för att kunna ta ut en promo film för kommande avsnitt. Materialet kan även användas för ytterligare underlag som t.ex årsfilm m.m

Har du några speciell fråga? Fråga den direkt till oss så svarar vi på den.